Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Vyhladili Cesi nejake nemecke vesnice, jako to Nemci provedli s Lidicemi, Lezaky, Plostinou, Javorickem......?

A po valce zustalo na nasem uzemi nekolik milionu obcanu Velkonemecke Rise, tak bylo logicke, ze byli odsunuti do Rise. Pomohli si a nemuseli napravovat skody, ktere zpusobili obyvatelum Ceskoslovenska.

2 2
možnosti
VV

Diskusni prispevek ktery rozhodne nemohl napsat nikdo jiny, nez Karel Voves.

1 3
možnosti
JP

J15a87n 86P96a79l47l32a55s

29. 6. 2015 23:49

Pane Peychle, velký souhlas. Počátkem 90. let k nám na chalupu za Orlickými horami (Trčkov) přijel „bourák“ s německou SPZ. Paní se velmi slušně zeptala, jestli se může podívat do domu, kde se narodila. Byla zjevně potěšena, že o dům někdo pečuje.

A k tomu obrození: Zkusím to z hlavy, neb jsem líný hledat, když tak mě někdo opravte. Ausführliche Lehrgebäute der böhmischen Sprach und Literatur. Kdo to napsal?

2 1
možnosti
MO

Proti Němcům se sice odedávna vymezujeme,ale patříme do stejného kulturního okruhu. Každopádně máme k nim blíže než k Rusům.

6 2
možnosti
Foto

Nemyslím si, že českoněmecké vztahy se pokazily až po nástupu nacismu v Německu v třicátých letech minulého století. Minimálně od roku 1848 jsme žili spíše vedle sebe než spolu. Naši Němci ani nepřekousli vznik Československa v roce 1918. Nástup nacistů k moci v Německu pak českoněmecké vztahy jen více vyostřil.

10 2
možnosti
JN

J53o15s29e93f 40N15i52k26l

29. 6. 2015 20:34

...Pane Peychle, za koho  a za co lobujete? ...Pan prezident Václav Havel se po sametu všem Němcům  za odsun "tisíckrát omluvil" (a nejen on), a to by snad stačilo, abychom se  smířili...nebo si to smíření představujete tak, že bychom měli sudetské Němce odškodnit?...

5 6
možnosti
Foto

Proč odškodňovat? On to někdo snad navrhuje?

Já bych řekl, že je potřeba vnímat to, že stále se opakující hra na sudetoněmecké nebezpečí, dosti často vytahovaná před nejrůznějšími volbami, je jen bublinou útočící na nejnižší lidské pudy (závist, nenávist), když dotyční již nemají co voličům nabídnout. Tuhle bublinu jednou pro vždy je potřeba vyfouknout. Každý podobný článek (byť s jeho vyzněním nějak moc nesouhlasím, přijde mi trochu plytký) je pak chvályhodnou snahou o vyfouknutí této bubliny našeho národního bebí .....

4 7
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Jsem lékař, patolog. nejsem členem žádné politické strany, vyznávám svobodu jedince s odpovědností ke společnosti

Seznam rubrik